Споделяне на евангелието чрез посрещане на практични нужди

Споделяне на евангелието чрез посрещане на практични нужди

А Царят ще им отговори: Истина ви казвам: Понеже сте направили това на един от тези най-малки Мои братя, на Мене сте го направили. –МАТЕЙ 25:40

Веднъж чух една история за един евангелизатор в Русия, който ходил наоколо и казвал на хората: „Исус ви обича. Исус ви обича.“ Той раздавал брошурки за евангелието и една дама казала: „Знаете ли какво? Вашата проповед и брошура за евангелието няма да напълни стомаха ми.“

Тази история повдига един важен въпрос: Понякога ние трябва да показваме на хората Божията любов, като посрещаме техните физически нужди, а след това можем да споделяме евангелието на Христос.

Исус говореше за важността да посрещаме физическите нужди на хората. В Матей 25 гл. Той казва, че когато ние нахраним гладните или дадем вода на жадните, или облечем нуждаещите се, или се грижим за болните, все едно сме сторили тези неща на Него. Той ни показа как да помогнем на някого по един практичен начин и това може да създаде чудесна възможност да споделим евангелието с някого.

Когато някой може да види Божията любов в действие по истински начин в собствения си живот, за него е много по-лесно да повярва на нашето послание, че Бог го обича.

Така че как изглежда това на практика? Може да започне с нещо малко, като това да прегърнем някого около нас, който не се чувства обичан. От тук можете да продължите да подкрепяте служения, които помагат на болни хора, жадни и гладни. Може би ще станете доброволец в кухня за социално слаби или ще достигате хората във вашата общност, или да може да отидете на мисионерско пътуване и да служите на хората в нужда в друга страна. Възможностите са безкрайни, когато вземете решение да служите на другите не само чрез думи, но също така и на практика.

Молитва

Господи, искам да подкрепя думите си с действия. Покажи ми как мога практически да помогна на хората, които водиш на пътя ми, за да могат да преживеят силата на Твоята любов.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon