Правете на другите така…

Правете на другите така…

И така, всяко нещо, което желаете да правят човеците на вас, така и вие правете на тях; защото това е същината на закона и пророците. –МАТЕЙ 7:12

Бог има много благословения, които иска да излее в живота ни, но има и още много, за които никога няма да разберем, просто защото ние се проваляме в това да правим за другите онова, което бихме искали те да правят за нас. Ние искаме да бъдем благословени от други хора, но поемаме ли инициативата безкористно да благославяме първо тях?

Ако вашият брак, семейство или приятелства не са това, което бихте искали да бъдат, вие можете буквално да ги преобърнете, като възприемете и действате според този принцип точно сега.

Може да чакате съпругът ви да направи нещо за вас. Или може би вие сте се заинатили и отказвате да помогнете на приятел, защото искате той първи да ви помогне. Да живеем по този егоистичен начин може да бъде много удобно, но нещата никога няма да се променят, докато не решим активно да действаме, за да ги променим. Време е да смирим себе си и да спасим нашите взаимоотношения.

Вместо да се фокусирате върху себе си и да чакате благословенията да дойдат сами при вас, изберете активно да се жертвате и да служите на хората, които Бог е поставил в живота ви. Бъдете слуга и се фокусирайте върху това да благославяте другите хора.

Вместо да се чувствате отхвърлени и пренебрегнати, вие ще бъдете изумени как вашите взаимоотношения ще се подобрят, когато се отнасяте към другите по начина, по който вие искате те да се отнасят с вас.


Молитва

Господи, аз не мога да спечеля нищо, като живея един егоистичен живот. Вместо да чакам хората да бъдат добри с мен, аз първи ще бъда добър с другите, като се отнасям с тях така, както искам да се отнасят с мен.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon