Правилните неща ли търсите?

Правилните неща ли търсите?

[В края на краищата] Божието царство не е ядене [получаване на] храна и пиене [на напитки, които ви харесват], а вместо това то е праведност (онова състояние, което прави човека приемлив за Бога) и [сърдечен] мир и радост в Святия Дух. –РИМЛЯНИ 14:17

Стихът от Римляни 14:17 определя Божието царство като живот на доброта, мир и радост в Святия Дух.

Ние трябва да търсим Неговото царство, но много хора прекарват живота си в търсене на всякакви други неща. Когато става въпрос за праведност, мир и радост, те нямат нито едно от тези неща в себе си, защото преследват други цели.

Преди мислех, че ако имам всякакви светски неща, няма да имам никакви притеснения и тревоги и животът ми ще бъде спокоен, но независимо колко много неща придобивах, те наистина никога не ми донесоха мир. Истинският мир идва от това да бъдем едно с Бога.

За нас е важно да разберем това, защото аз мисля, че голямо мнозинство християни прекарват целия си живот търсейки погрешните неща, когато истинското ни съкровище е в Исус.

Така че какво търсите днес? Кое е вашето съкровище?

Светските неща накрая ще ви оставят неудовлетворени, но ако търсите Бога и Неговата праведност, мир и радост, ще можете да преживеете напълно удовлетворяващия и осъществен живот, който Бог иска да имате. Днес потърсете Бога и Го следвайте.


Молитва

Господи, аз вземам решение днес да спра да преследвам светските неща, които няма да ми донесат удовлетворение. Аз искам да бъда едно с Теб, така че ще търся Твоята праведност, мир и радост.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon