Празнувайте живота

Няма нищо по-добро за човека от това да яде и да пие, и да се наслаждава от доброто на труда си. И аз видях, че и това е от Божията ръка. ЕКЛИСИАСТ 2:24

Възможно е да живеем безгрижно – да се носим по течението и да преминаваме през работата, постиженията, делата, но никога да не се наслаждаваме истински на живота. Това важи за хората, които не са се научили наистина да приемат и да обичат живота, който Бог им е дал.
Да се радваш на живота е решение, което се основава на нещо повече от благоприятни обстоятелствата. Това е отношение на сърцето, решение да се наслаждаваме на нещата, защото всичко – дори малките, на пръв поглед незначителни неща – има роля в цялостната, „голяма картина“ на Бога за нашия живот.

Нашата радост се намира в Исус и ако вършим всичко, което вършим, с Него и за Него, тогава наистина можем да му се наслаждаваме. Дори когато имаме проблеми, които чакаме Бог да разреши, пак можем да се радваме на живота. Съмнението и неверието са крадци на радостта, но простата, детска вяра освобождава радостта, която живее в нашия дух, защото там живее Святият Дух. Доверявайте на Бога по всяко време и се наслаждавайте на Неговото присъствие! Животът ви е дар от Него, така че празнувайте живота!


Можете да изберете да празнувате в Божията радост и да се наслаждавате на всеки ден от живота си с Него!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon