Практиката ни усъвършенства

Практиката ни усъвършенства

Господа, вашия Бог, да следвате, от Него да се боите [със страхопочитание], Неговия глас да слушате и да Му се покорявате… (ВТОРОЗАКОНИЕ 13:4)

Веднъж щом започнем да слушаме и да чуваме от Бога, става много важно да се покоряваме на всичко, което сме чули Бог да ни казва. Покорството увеличава качеството на общуването с Него и заздравява нашата вяра. Ние можем да кажем: „Практиката ни усъвършенства”, когато става въпрос за това да чуваме и да се покоряваме на Бога. С други думи, ние ставаме все по-уверени, докато придобиваме опит. Изисква се много практика, за да стигнете мястото на пълно покорство на Божието водителство. Дори когато знаем, че Божиите пътища са съвършени и че Неговите планове винаги действат, ние все още понякога се преструваме на незнаещи и невежи, когато Той ни каже да направим нещо, което изисква лична жертва или дори може да се страхуваме, че не чуваме ясно и следователно сме прекалено предпазливи, за да действаме.

Не се страхувайте от жертвата или от това да направите грешка. Има много неща в живота, които са по-лоши от това да сгрешим. Исус каза: „Следвайте Ме”. Аз твърдо вярвам, че когато ние направим всичко по силите си да чуем от Бога, тогава трябва „да спрем и да разберем” дали наистина чуваме Неговия глас, или не. Да се свиваме от страх през целия си живот никога няма да ни позволи да имаме напредък в нашата способност да чуваме от Бога.

Той не е казал: „Вие водете, а Аз ще ви следвам”. Разбрала съм, че ние също така трябва да направим бързо онова, което ни казва Бог, защото ако не го направим, мога да ви гарантирам, че ще бъдем нещастни.

Когато нашите деца се учат как да ходят, ние не им се ядосваме, когато паднат. Ние разбираме, че те се учат и работим с тях. Бог действа по същия начин и Той ще ви научи как да чувате от Него, ако ходите във вяра и не се страхувате.


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС: Слушайте, разпознавайте и се покорявайте смело на Бога.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon