Да Преборим Страха С Помощта На Молитвата

Да преборим страха с помощта на молитвата

Затова се утешаваме, окуражаваме се и уверено и смело казваме: „Господ е мой помощник; няма да бъда обхванат от тревога [няма да се страхувам, да се боя или да се ужасявам]. Какво може да ми стори човек?“ ЕВРЕИ 13:6

Страхът атакува всеки. Чрез него врагът се опитва да ни попречи да се наслаждаваме на живота, за който Исус умря и който ни даде. Ако се поддадем на страха и се вслушваме в него, отваряме вратата за врага и затваряме вратата за Бога.

Вместо да се поддаваме на страха, ние можем да се научим да изповядваме смело, че Бог е нашият Помощник, нашето Убежище и нашата Крепост.

Библията ни учи да бдим и да се молим. В Матей 26:41 се казва: „Всички вие трябва да бъдете будни (стриктно да внимавате, да бъдете предпазливи и активни), да бдите и да се молите, за да не паднете в изкушение. Духът наистина е бодър, но тялото е немощно“.

Основната препратка в този пасаж е към наблюдаването на самите нас и атаките, които врагът предприема срещу нашия ум и емоции. Когато усетим такива атаки, можем да се молим незабавно. Именно когато се молим, силата се освобождава в живота ни, а не когато смятаме да се помолим по-късно.
Насърчавам ви да бдите и да се молите за всичко. Вярвам ще откриете, че това решение ще доведе до повече радост и мир в ежедневието ви.


За да живеем в истинска победа, е важно да се посветим на молитвата.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon