Предайте на Бога вашите грижи и следвайте сърцето си

 И всяка ваша грижа [всички ваши безпокойства, притеснения, всичките си тревоги, веднъж и завинаги] възложете на Него, защото Той се грижи за вас нежно и предано, и загрижено бди над вас.  –1 Петрово 5:7

„Бъди верен на собственото си сърце”, казва една стара поговорка. Това си остава един вечен урок, който се прилага към живота на всички нас и който всички ние би било добре да запомним. Когато променим посоката на курса, който нашето сърце ни съветва да следваме, може да направим живота си много туден.

Сега, аз не говоря за егоистични желания. Говоря за това да преследваме желанията, които Бог е поставил в сърцето ви. Какво искате от живота? Каква вярвате, че е Божията воля за вас? Следвате ли я?

Някои хора имат прекалено много грижи и тревоги, които им пречат да излязат напред и да следват това, което е в сърцето им. Те са решили, че то е непостижимо за тях.

Библията казва, че трябва да възложим всички наши грижи на Бога, защото Той се грижи за нас. Каквито и да са вашите тревоги, които ви пречат да следвате сърцето си, вие трябва да ги предадете на Бога и да Му позволите да се погрижи за тях.

Бог иска вие да следвате желанието, което Той е вложил в сърцето ви. Оставете Го да се погрижи за вашите тревоги и следвайте сърцето си. Вие можете да Му се доверите. Той се грижи за вас!

Молитва

Господи, понякога аз не следвам това, което Ти си вложил в моето сърце, поради моите притеснения и грижи, така че днес аз ги предавам на Теб. Зная, че Ти можеш да се справиш с тях и че искаш да съм свободен да следвам сърцето си.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon