Пречистени с огън

Пречистени с огън

И Господ вървеше пред тях – денем в облачен стълб, за да ги води по пътя, а нощем в огнен стълб, за да им свети, за да пътуват денем и нощем. (ИЗХОД 13:21)

Библията споменава на няколко места Божия огън и неговото действие в живота ни. Ако искаме най-доброто от Бога, трябва да сме готови да устоим на пречистващия Му огън. В нас има злато (добри неща), но има и примеси, които трябва да бъдат отстранени.

Всеки иска да се наслаждава на най-доброто от Бога, но малцина са готови да бъдат пречистени от Неговия огън. Винаги помнете, че Бог управлява пламъка. Той никога няма да позволи на огъня да угасне напълно, но също така няма да му позволи да ви унищожи. Бог никога не позволява върху нас да дойде повече, отколкото можем да понесем.

През целия си живот преминаваме през трудни периоди и през по-леки моменти. Павел говори за това, че се е научил да бъде доволен и в двата случая. Той вярва, че Божията мъдрост е съвършена и че в крайна сметка всичко съдейства за негово добро. Ние можем да изберем да правим същото. Ако се съпротивляваме на Божия огън, Господ няма да го премахне от живота ни, но тогава ще ни бъде по-трудно да устояваме.

Божият огън идва, за да изгори всички безполезни неща в нашия живот и да остави златото да блести ярко за Него. Понякога усещаме този огън в нас, когато изучаваме Божието слово и то ни осъжда в област, в която имаме нужда от промяна. В други случаи Божият огън идва чрез изпитание, в което Бог изисква от нас да останем непоколебими и да проявим благочестиво поведение. Всеки път, когато понасяме нещо трудно за Божията слава, можем да бъдем сигурни, че наградата ни ще дойде своевременно.


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС

Ако преминавате през изпитания, няма нужда да бягате от тях или да се страхувате от тях.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon