Приемайте правилните мисли

Понеже събаряме помисли и всичко, което се издига високо против познанието на Бога, и пленяваме всеки разум да се покорява на Христос.  –2 КОРИНТЯНИ 10:5

Като християни, ние не трябва да приемаме всяка мисъл, която идва в главата ни. Вместо това, трябва да преценяваме всяка мисъл дали е според стандарта на Писанието, както стихът по-горе ни казва да правим.

Ето един практически пример: Ако някой е наранил чувствата ви, вземете решение точно тук и сега, че няма да му се ядосвате дни наред. Това само би дало на Сатана възможност да засажда семената на огорчението.

Вместо това, можете да отхвърлите негативното мислене и да не му позволявате да ви изтощи и да ви отнеме мира и радостта.

Обърнете се към Бога: „Отче, имам нужда от Твоята сила. Чрез вяра аз избирам да приема Твоята благодат и да простя на онези, които са се държали несправедливо с мен или са ми навредили. Аз Те моля да ги благословиш и да ми помогнеш да продължа напред с живота си. В името на Исус, амин“.

Докато умовете ни се обновяват с Божието слово, нашето мислене ще се променя и ще се съгласява с Писанието. Тогава, ден след ден, богоугодните граници около мислите ни ще бъдат установени и укрепени. Тези ограничения не само ще държат измамата на врага далеч от нас, но ще ни помогнат да живеем един по-удовлетворяващ и богоугоден живот.

Молитва

Господи, искам да приемам само правилни мисли, които са в съгласие с Твоя начин на мислене и говорене. Предупреждавай ме, когато врагът донесе лоша мисъл в ума ми, за да мога да направя това, което Твоето Слово казва – да я пленя и да я накарам да Ти се покорява.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon