Пристъпвайте смело към трона

Бог иска ние да придобием навика винаги да тичаме първо към Него, за да получим благодат (свръхестествена вътрешна сила).

Затова нека пристъпваме с дръзновение към престола на благодатта, за да придобием милост и да намерим благодат, която да помага в подходящото време. –ЕВРЕИ 4:16

Бог иска ние да придобием навика винаги да тичаме първо към Него, за да получим благодат (свръхестествена вътрешна сила). Той иска ние да разчитаме единствено на Него.

Но нашият враг се опитва да ни лъже като ни казва, че ние не сме достатъчно добри, за да бъдем в Божието присъствие. Сатана се опитва да ни убеди, че сме направили прекалено много грешки и затова Бог няма да иска да има нищо общо с нас.

Божието слово обаче не казва това. Неговото Слово ни казва, че като Негови изкупени деца, на които е простено, ние можем смело да пристъпим към Неговия трон. Вие трябва да приемете тази истина днес и да направите избора да живеете според нея.

Вместо да казвате: „Не чувствам, че Бог ме обича” и  „Не чувствам, че греховете ми са простени” или „Не се чувствам като човек, който има бъдеще”, кажете: „Бог ме обича и нищо не може да ме отдели от Неговата любов. Той ми е простил и аз мога да отида в Неговото присъствие точно сега с увереността, че Той ме приема”.

Всеки път, когато се почувствате недостойни, припомнете си какво казва Божието слово и след това смело отидете при вашия Небесен Баща. Той чака с нетърпение да ви приеме.

Молитва

Господи, аз идвам при Теб смело, защото Твоето Слово казва, че на мен ми е простено и че винаги мога да дойда при Теб. Благодаря Ти, че ми прощаваш за моите провали и за Твоята благодат, която ми помага по всяко време, когато имам нужда.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon