Продължавайте да се доверявате на Бога

Но Той знае пътя, по който поемам [Той е загрижен за него, оценява го и му обръща внимание]. Когато ме изпита, ще изляза като пречистено злато [чист и светъл]. ЙОВ 23:10

В живота винаги ще има ситуации, в които ще се изисква да се доверим на Бога, независимо от обстоятелствата и от това дали разбираме плана Му, или не. Ето защо често се обръщаме към Бога с думите: „Защо се случва това? Какво вършиш Ти? Какво се случва? Не разбирам.“ Понякога изглежда сякаш нещата, които се случват, ни водят в точно противоположна посока на тази, за която вярваме, че Бог ни е показал преди това.

Това е моментът, в който много хора се отказват и се връщат към пътя, който им се струва по-бърз и по-лесен. Ако сега се намирате на място, където нищо в живота ви няма смисъл, продължавайте да се доверявате на Бога. Той е близо до вас. Той не ви е изоставил. Той ще ви преведе през всичко.

Доверието в Бога винаги е съпроводено с въпроси без отговор. Докато Бог ни учи да се доверяваме, в живота ни винаги ще има неща, които не разбираме. Когато небето мълчи, продължавайте да вършите това, което сте научили и знаете да правите, и продължавайте да Му се доверявате. Бог ще направи така, че всичко в живота ви да работи заедно за Неговата цел.


Утрешните отговори рядко идват днес.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon