Променете начина си на мислене

Променете начина си на мислене

Нека Бог да ви преобрази в нова личност, като промени начина, по който мислите. Тогава ще познаете от опит какво е Божията воля – това, което е добро, благоугодно на Него и съвършено. –РИМЛЯНИ 12:2

Чували ли сте някога поговорката: „ужасно е, когато човек не използва ума си“? Умът ни има толкова голям капацитет за добро – да учи, да създава, да мисли и да израства – и е голяма трагедия, когато не го използваме в пълния му потенциал.

Имаше време в живота ми, когато позволявах прекалено много опасни мисли да влязат в ума ми – негативни мисли, мисли които ме измъчваха, мисли на вина, непростителност, срамни и обвиняващи мисли. Проблемът беше, че нямах никаква идея, не можех да контролирам мислите си или да избирам върху кои мисли да се фокусирам и на кои да вярвам.

Аз не осъзнавах, че ако си мисля нещо, което не е истина, имам силата да го спра. Никой никога не ми каза, че мога да избирам за какво да мисля. Някой някога казвал ли ви е това? Ако не е, то тогава аз съм тук днес, за да ви кажа, че не трябва да позволявате на вашите мисли да ви контролират. Вие можете да изберете да мислите и да се фокусирате върху Божиите мисли!

В Римляни 12:2 се казва да позволим на Бог да ни преобразява… като променя начина, по който мислим. Бог иска да ви помогне да спечелите битката във вашия ум. Но как изглежда това на практика?

Ето какво многократно действаше при мен и знам, че също така ще подейства и при вас: Следващия път, когато се борите в ума си, аз искам да спрете и да намерите нещо специфично, за което можете да благодарите на Бога. Кажете Му колко сте благодарни за Неговата доброта и за всички различни начини, по които Той е благословил живота ви. Когато усърдно правите това, вие ще видите как животът ви ще започне да се променя и нещата ще стават все по-добре и по-добре.

Надявам се и се моля за вас да познаете силата, която Бог ви е дал и всеки ден във вашите мисли да ходите в пълнотата на Неговата любов за вас!

Молитва

Господи, искам да преживея твоята сила в моя мисловен живот. Избирам да се фокусирам върху Твоята доброта и върху Твоята любов за мен. Без значение каква негативна мисъл ми идва наум. Аз знам, че Ти си толкова по-голям и по-добър.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon