Промени твоята дефиниция за молитва

Непрестанно се молете [упорито се молете]…  –1 СОЛУНЦИ 5:7

Чували ли сте някога библейската фраза „непрестанно се молете”? За много хора това звучи съмнително и невъзможно. Как би могъл някой да наведе глава, да коленичи и да се моли двадесет и четири часа в денонощието?

Ние трябва да имаме по-точна и практична дефиниция на молитвата. Твърде често гледаме на молитвата като на много специфичен процес, който може да се случи само когато сме отишли на усамотено място и сме се изолирали от целия свят.

Но осъзнавате ли, че дори да насочим една мисъл към Бога, това се определя като тиха молитва? Истина е! Молитвата е общуване с Бога, така че когато Библията казва „да се молим непрестанно”, това означава винаги да бъдем отворени към общуване с Бога. Което може да означава молитвена сесия от два часа, или може да бъде нещо толкова просто като това да сме съзнателни за Неговото присъствие всеки ден от живота си.

Бог не е направил молитвата сложна. Той е имал предвид молитвата да бъде неразделна част от ежедневието ни, която да продължава през целия ден. Така че днес променете своята дефиниция за молитвата и ще можете да преживеете радостта, която идва от непрекъснатото общуване с Бога, Който много ви обича.

Молитва

Господи, помогни ми да променя дефиницията си за молитва и ми покажи различни начини, по които да общувам с Теб през цялото време. Благодаря ти за Твоето постоянно присъствие в живота ми.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon