Бог ни обича достатъчно силно, за да ни промени

Бог ни обича достатъчно силно, за да ни промени

Но кой може да издържи деня на пришествието Му? И кой ще устои, когато Той се яви? Защото е като огъня на пречиствач и като сапуна на тепавичари. (МАЛАХИЯ 3:2)

Бог използва Своя пречистващ огън, за да ни промени и да можем да станем хората, които Той е определил да бъдем. Осъзнавам, че не е лесно да се променим. Изучавам Божието слово повече от тридесет години и все още трябва да работя върху много неща и да се оставям на Бога да ме променя в много отношения. Все още не съм там, където трябва да бъда, но съм благодарна на Бога, че не съм там, където бях преди.

Ако сме упорити или не желаем да се покаем, когато Божият пречистващ огън идва да разкрие това, което трябва да се промени в нас, тогава любовта става упорита. Нека да обясня. Знаем, че Бог е любов и Той е ревнив Бог. Той не иска нищо в нас да заема мястото, което принадлежи на Него. И Бог, който е любов, ще бъде достатъчно ревнив и упорит, за да работи в нас, докато не постигне Своето намерение. Любовта (Бог) ще ни покаже неща, които не искаме да видим, за да ни помогне да станем това, което трябва да бъдем.

Огънят пречиства всички примеси и оставя златото да блести за Божия слава. Много от старата Джойс Майер е изгоряло в Божия пречистващ огън през годините. Това определено не е било лесно, но със сигурност си е заслужавало.
Божият пречистващ огън може да дойде при вас по различни начини. Може да ви подтикне да спрете да правите нещо и да започнете да правите друго; може да се почувствате осъдени, когато Той ви говори чрез Своето Слово; или може да чуете от Неговия Дух директно в духа си. Каквото и да се случи, Бог ще дойде със Своя пречистващ огън в живота ви. Когато това стане, не се съпротивлявайте, а се доверете на Бога и оставете огънят да извърши делото си.


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС

Бог ви променя всеки ден и днес вие сте по-добри, отколкото бяхте вчера.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon