Промяната е нещо добро

Промяната е нещо добро

Но всички ние, с открито лице, гледайки като в огледало славата на Господа, се преобразяваме в същия образ от слава в слава, както от Духа Господен. 2 КОРИНТЯНИ 3:18

Искам да израствам и да виждам промяна, сигурна съм, че вие също. Желая да видя промяна в поведението си. Искам да виждам редовен напредък. Например, аз искам повече стабилност; искам да ходя повече в любовта и във всички други плодове на Духа. Желая да бъда мила и добра към другите, дори когато не се чувствам добре или имам лош ден. Бих искала, дори когато всичко върви срещу мен и нищо не се получава така, както ми се иска, пак да копнея да изявявам характера на Исус Христос.

Благодарение на силата на Святия Дух в нас, ние сме способни да бъдем радостни, мили и любезни, дори когато нещата не вървят по план. Способни сме да запазим спокойствие, когато всичко около нас изглежда объркано, когато всичко сякаш заговорничи срещу нас, за да ни накара да изгубим търпение, да се ядосаме и разстроим.

Ключът за мен беше най-накрая да науча, че Бог ме променя чрез Своята благодат, а не чрез моите усилия да променя себе си. Преживях много години на борба със себе си, преди да открия Божията сила, която ме променя вътрешно – малко по малко.


Ето как Бог ни променя

Той ни разкрива нещо и след това изчаква, докато решим да Му се доверим, за да приложи Своя характер в тази област от живота ни.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon