Промяната е процес

И така, след като чака търпеливо докрай, Авраам получи обещаното. ЕВРЕИ 6:15

Промяната не идва лесно. Никога няма да забравя една жена, която се приближи до мен един ден, след като приключих с поучението. С раздразнение, сложила ръце на хълбоците си, тя каза: „Искам си парите обратно!“ Бях доста изненадана от изявлението ѝ и отговорих: „Какво искате да кажете с това, че си искате парите обратно?“ Тя каза: „Джойс, дадох дарение с пари за твоето служение и вече цели две седмици правя нещата, които ти казваш, че трябва да правя, а още нищо не се е променило!“

Погледнато сега, това беше доста комично, но в този момент аз обясних на жената, че това не е начинът, по който нещата работят. Промяната изисква време. И е необходимо търпение, за да преминете успешно през процеса на постигане на желания резултат. Тя си тръгна отвратена, защото искаше мигновено решение, а това не е, което Бог ни предлага. Когато бяхте спасени, вие поехте по пътя, който ви води към промяна, но тя трае цял живот. А животът ни се променя чрез Божието слово (Яков 1:21-25).

Ако искате да живеете в близко, интимно общение с Бога, вземете решение да бъдете последователи и ученици през целия си живот. Четете Словото. Слушайте поучения за Словото. Няма нищо по-хубаво от това да вложите Божието слово в сърцето си… Това е най-важната част от процеса.


В Библията се казва, че наследяваме Божиите обещания чрез вяра и търпение (Евреи 6:12), а вярата идва чрез слушане на Божието слово (Римляни 10:17).

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon