Как простителността и търпението могат да помогнат на брака ви

Как простителността и търпението могат да помогнат на брака ви

Но придобих милост по тази причина, за да покаже Исус Христос в мене, главния грешник, цялото Си дълготърпение, за пример на онези, които щяха да повярват в Него за вечен живот. –1 ТИМОТЕЙ 1:16

Браковете не са толкова добри, колкото могат да бъдат, когато някой се държи за обидите и нараняването, които брачният партньор му е причинил. Зная, че е трудно да бъдете напълно отворени към другия, когато сте били наранени, но никой не може да обещае, че да обичаме някого няма да боли. Всъщност вие не можете да обичате истински, без да сте готови да бъдете наранени. Невъзможно е.

Истинската любов показва милост и прощава. Любовта не спира да дава още един шанс на другия човек. Любовта е да сме готови да продължаваме да му се доверяваме отново и отново, като очакваме той да направи правилното нещо следващия път и като вярваме най-доброто за него.

Аз разбирам, че може да има голямо нараняване във вашия брак, заедно с малките неща, с които се справяте ежедневно. Въпреки това вие трябва да решите да пуснете това нараняване и досадната хватка, с която то ви държи. Тогава се молете и уповавайте на Бога за благодат и сила, за да можете наистина да простите.

Ако се борите с непростителност в брака си, помолете Господ да ви открие каква е причината да се чувствате огорчени и недоволни. Може да бъдете изненадани какво Той ще ви открие, но когато видите истината, вземете решение да пуснете обидата да си отиде. Вземете решение да простите на партньора си и бъдете търпеливи, докато се отнасяте към него с Божията удивителна и безусловна любов.


Молитва

Господи искам моят брак да бъде възможно най-добър. Помогни ми да пусна тези области на непростителност и търпеливо да обичам партньора си по начина, по който Ти искаш да го правя.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon