Простителност: ключът към това да държите дявола извън вашия живот

Простителност: ключът към това да държите дявола извън вашия живот

А на когото вие прощавате нещо, прощавам и аз; защото ако съм и простил нещо, простих го заради вас пред Христос, да не би Сатана да използва случая против нас; защото ние знаем неговите замисли. –2 КОРИНТЯНИ 2:10-11

Простителността ни помага, защото тя освобождава Бог да извърши своето дело в нас. Аз съм по-щастлива и се чувствам по-добре физически, когато не съм изпълнена с отровата на непростителност. Сериозни заболявания могат да се развият като резултат на стреса и натиска, които огорчението, недоволството и непростителността поставят върху някого.

Бог Отец не може да прости нашите грехове, ако ние не простим на другите хора, защото ние също жънем онова, което сме посяли (вж. Матей 6:14-15; Галатяни 6:7-8). Сейте милост и ще пожънете милост; сейте осъждение и ще пожънете осъждение. Вие трябва да простите, чрез Божията благодат в живота ви, за да оставите отворена вратата на сърцето си за Господа.

Непростителността дава на дявола основа, на която да стъпи, за да създаде крепост. Ако той има крепост, това може да блокира влиянието на Святия Дух. Когато простите, това пречи на врага да се възползва от вас и позволява на взаимоотношението ви с Бога да протича свободно.

Вие можете да победите врага чрез силата на Святия Дух, като изберете да се покорите на Божието слово. Така че направете услуга на себе си и прощавайте бързо.


Молитва

Господи, аз не искам да давам на Сатана основа или крепост в моя живот. Аз не искам нищо да ми пречи и да застава на пътя на моето взаимоотношение с Теб. Аз избирам да простя, за да мога свободно да общувам с Теб.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon