Простотата На Благодатта

Простотата на благодатта

Но с Божията благодат (незаслужено благоволение и благословение) съм, каквото съм; и дадената ми Негова благодат не беше напразна (безплодна и неефективна), но се трудих повече от всички тях [апостолите], – не аз обаче, а Божията благодат (незаслуженото благоволение и благословение), която беше с мен. 1 Коринтяни 15:10

Няма нищо по-силно от благодатта на Бога. Всичко в Библията – спасението, изпълването със Святия Дух, близостта до Бога и цялата победа в нашето ежедневие – се основава на нея. Без благодатта ние сме нищо, нямаме нищо, не можем да направим нищо.

Божията благодат не е сложна или объркваща. Всъщност тя е толкова проста, че много от нас пропускат да разберат истинското й значение и накрая правят живота си невероятно сложен. Знам, че аз го направих.

Докато четях Божието слово, аз непрекъснато виждах нуждата от промяна в живота си. Но не знаех, че Божията благодат може да ми донесе тази промяна. Аз не знаех как да позволя на Святия Дух да изпълни живота ми и да направи тези неща да се случат. Така че аз се опитвах да променя себе си и всичко останало в моя живот чрез моята собствена сила. Резултатът надмина всяко мое притеснение и объркване и стана емоционално разрушителен.

Но едва когато открих Божията благодат, аз осъзнах, че Неговата сила ми дава възможност да правя с лекота това, което никога не бих могла да направя само с моите собствени сили. Тя промени живота ми и може също така да промени вашия.


Нека всичко, което правите в живота, да бъде „по благодат, чрез вяра”. И вие ще живеете в мир и радост!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon