Противете се на дявола и се радвайте в Господа

Противете се на дявола и се радвайте в Господа

Радвайте се всякога [наслаждавайте се, развеселете се и бъдете доволни] в Господа! Пак казвам: Радвайте се! –ФИЛИПЯНИ 4:4

Депресията се определя отчасти като „падина, празнина; да бъдем в отпаднало състояние; състояние на тъга; униние”. Една обичайна причина за депресията не са обстоятелствата, в които сме, или къде се намираме, а нашето отношение към това къде виждаме и поставяме себе си. Точно затова дяволът иска да ви накара да се чувствате като хора, които нямат никаква стойност, като безполезни и отхвърлени.

Но ако не позволявате на дявола да ви впечатли с това, което прави, то тогава той не може да ви потиска; и ако не може да ви потиска, тогава няма да може и да ви депресира.

Мисля, че един от най-добрите начини, по които да се съпротивлявате на дявола и да постигнете победа над депресията, е да позволите на Святия Дух да ви води във време, през което да се радвате. Врагът иска да се фокусирате върху негативните възгледи за живота и да започнете да се самосъжалявате, но Святият Дух иска да гледате от положителна гледна точка и просто да празнувате!

Във Филипяни 4:4 се казва винаги да се радваме в Господа. Когато ние сме се фокусирали върху Бога и се радваме в Него, депресията няма място в нас. Така че следващия път, когато врагът се опита да ви накара да се чувствате потиснати или тъжни, изберете да се радвате в Господа!


Молитва

Господи, Ти си чудесен и удивителен, поради което аз винаги мога да се радвам в Теб. Депресията няма място в живота ми, защото аз съм изпълнен с Теб!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon