Прошка или чувства

Стой тихо и си почивай в Господа. Облегни се на ГОСПОДА и търпеливо чакай Него; не се раздразвай поради този човек, който успява в пътя си, като извършва подлости. Прекрати негодуванието и остави гнева; не се раздразвай, понеже това води само към злотворство. ПСАЛОМ 37:7– 8

Може би най-погрешното схващане за прошката е идеята, че ако чувствата на човек не са се променили, то той не е простил. Много хора имат тази фалшива идея. Те решават да простят на някого, който ги е наранил, но ако продължават да чувстват болка и гняв, те смятат, че не са простили напълно на този човек.

Вие може да сте покорни на Господа и да вземате твърди библейски решения, и все пак да мине доста време без да се „почувствате“ по различен начин от начина, по който сте се чувствали преди да решите да простите. Точно тук вярата може да ви помогне и да ви преведе през тази ситуация. Вие сте извършили вашата част и сега чакате Бог да извърши Неговата. Неговата част е да изцели вашите емоции, да се почувствате по-добре и да не сте наранени повече. Вие имате силата да вземете решението да простите, но само Бог има силата да промени чувствата ви към човека, който ви е наранил.

Изцелението отнема време. Така че не бъдете нетърпеливи и обезсърчени, ако не „почувствате“ веднага, че нещата са наред. Бог е в контрол и Той върши чудесна работа във вас и във вашия живот.


Вземете решение да се покорявате на Бога и Му се доверете да промени сърцето ви. Накрая вашите чувства ще последват вашето решение.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon