Пълноценен живот

Пълноценен живот

На зелени (свежи и крехки) пасбища ме успокоява; при тихи води ме завежда. –ПСАЛОМ 23:2

Водите ли зравословен начин на живот? Може би се хващате да казвате неща като: „Не мога да правя това повече. Не мога да продължавам с това повече.“ Когато правите такива коментари, това, което наистина казвате, е следното: „Знам, че имам ограничения и знам, че съм стигнала до края, но ще ги пренебрегна и ще видя още колко дълго ще ми се разминава.“

Тялото ни предупреждава, когато полагаме прекалено голямо усилие, като започва да ни боли тук и там. Но ние си мислим: Всичко с мен ще бъде наред и пренебрегваме предупрежденията, докато вече сме прекалено болни, за да можем да ги пренебрегваме.

Аз не се гордея с това, но през първите двадесет години от моето служение аз се чувствах ужасно физически през по-голямата част от времето. Тичах по доктори и опитвах различни видове лекарства и витамини. Докторите се опитваха да ми кажат, че просто прекалено много се натоварвам, но аз пренебрегвах това. Насилвах се да върша всичко – пътувания, ангажименти като говорител, срещи и др. – и просто изтощавах себе си.

Накрая осъзнах, че не можем да пренебрегваме Божиите напътствия да отделяме време за почивка, без да платим цената за това. Така че направих някои промени и сега се чувствам по-добре отколкото изобщо някога съм била.

Ако живеете нездравословен живот, престанете да отлагате и направете промените, от които се нуждаете. Не чакайте докато нещо се случи, като например нервен срив или сърдечен проблем. Направете промените сега, за да живеете такъв живот, какъвто Бог иска да живеете.

Когато живеете по Божия начин, мога да ви гарантирам, че ще откриете едно ново ниво на изобилен мир в живота си.

Молитва

Господи, покажи ми в кои области водя нездравословен живот. Аз ги предавам на Теб. Води мен към Твоята почивка и мир днес, така че да мога да се наслаждавам на живота си и да ти служа в следващите години.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon