Първо се молете, после планирайте!

Първо се молете, после планирайте!

В сърцето на човека има много планове и намерения, но Господното намерение и цел за неговия живот е това, което ще устои. (Притчи 19:21)

Божието слово ни показва ясно, че трябва да слушаме Неговия глас и да приклоним ушите си към завет с Него, като Му позволим да освети и обреже ушите ни, за да можем да Го чуваме. Много често Бог ясно ни показва какво да правим, но ние не се покоряваме, защото не харесваме Неговия план. Когато не одобряваме Неговите ясни насоки, можем дори да имитираме духовна глухота. Нашите плътски страсти и желания може да ни попречат да приемем Божията истина.

Можем да бъдем изцяло наясно с истината и въпреки това да не я приемаме. Признавам си, че ми е много по-лесно да приема истината, когато тя се отнася до другите хора и техния живот, отколкото ако се отнася до мен и моя живот. Ние си изготвяме планове за това как да протече животът ни и си намисляме начини, по които искаме да ги реализираме. Повечето пъти желаем Бог да се съобрази с нашия план и да го реализира, вместо да се вслушаме в Неговия план и да Го помолим да извърши онова, което е нужно, за да го изпълни чрез нас. Нужно е да разберем, че първо трябва да се молим и след това да правим планове, а не първо да правим планове и след това да молим Бог да ги направи успешни. Вслушайте се в Божия план, следвайте го и ще успявате винаги.


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС

Разберете какъв е Божият план, преди да изготвите свой.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon