Развиване на вашия потенциал

Не знаете ли, че в едно състезание всички бегачи се състезават, но [само] един получава наградата? Така бягайте [в състезанието], за да може да я вземете и получите [наградата]. 1 КОРИНТЯНИ 9:24

Когато се приближим до Бога, като изберем да се отърсим от страха и съмненията в себе си, ние сме в състояние да развием потенциала си и да станем такива, каквито Бог е предвидил да бъдем. Но не можем да развием потенциала си, ако се страхуваме от провал, защото ако се страхуваме да не се провалим или да не сгрешим, това ще ни попречи да направим крачка напред.

Често виждам хора, които имат голям потенциал, но когато им се предлагат възможности и повишения, те бързо ги отхвърлят. В много случаи те са несигурни и не осъзнават колко много биха могли да постигнат, ако само направят крачка напред с вяра, с увереността, че Бог е с тях.

Когато сме несигурни, често стоим на сигурно и познато място, вместо да рискуваме да излезем от зоната на комфорт и да се провалим. Избягваме да поемаме по-голяма отговорност, защото смятаме, че не сме готови – но истината е, че никой от нас никога не е готов. Бог обаче винаги е готов и когато започне да действа в живота ви, можете да знаете, че Той ще ви снабди с онова, от което се нуждаете, в момента, в който се нуждаете от него.


Смиреното осланяне на Бога води до успех. Когато вярата ни е в Христос, а не в самите нас, ние не се страхуваме от провал и сме свободни да развием потенциала си.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon