Разпознаване на духовете

Разпознаване на духовете

На друг способността да разпознава и разграничава [думите на истинните] духове [от тези на лъжливите]. (1 КОРИНТЯНИ 12:10)

Вярвам, че разпознаването на духове е изключително ценна дарба и ви насърчавам да я желаете и развивате. Някои хора казват, че разпознаването на духовете дава на хората свръхестествено прозрение в духовната сфера, когато Бог го позволи. Мнозина също вярват, че разпознаването на духове е дарба, дадена за да можем да познаваме истинската природа на човека или да разтълкуваме правилно дадена ситуация. Нашият свят е пълен с измами и много хора не са такива, каквито изглеждат. Но дарбата за разпознаване на духове ни помага да видим зад маските, които хората често носят, за да можем да разберем какво се случва в действителност. Дарбата също така ни помага да усещаме дали нещо е добро и дали даден човек има добро сърце.

Дейв и аз сме виждали тази дарба да работи много пъти, когато сме наемали хора да работят в нашето служение. Много пъти кандидатите са изглеждали квалифицирани, способни, отдадени и въобще „идеални“ за работата, за въпросната длъжност. Спомням си един конкретен случай, когато интервюирахме един кандидат и всички участници бяха на мнение, че трябва да го наемем, но аз усещах в сърцето си, че не бива. Все пак го наехме и този човек предизвика само проблеми. Разсъждавах, че неговата автобиография и опит бяха точно това, от което се нуждаехме и позволих на тези разсъждения да надделеят над моята проницателност, за което по-късно съжалих.

Божият Дух живее в сърцето ни и говори на сърцето ни, а не на главата ни. Неговите дарби не са интелектуални и не действат в ума ни; те са духовни и действат в духа ни. Трябва да следваме това, което усещаме в духа си, а не това, което мислим, че е правилно. Ето защо Бог ни дава да разпознаваме духовете.


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС

Научете се на проницателност и не вземайте решения само въз основа на това, което виждате и мислите.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon