Разрешете спора

Разрешете спора

Защото плътта желае силно противното на Духа, а Духът – противното на плътта; понеже те се противят едно на друго, за да не можете да правите това, което искате. –ГАЛАТЯНИ 5:17

За да бъдем успешни в постигането на Божията воля за живота ни, ние трябва да притежаваме решителност. Една от дефинициите за решителен е: „да разрешим спор чрез авторитетно решение или деклариране”. Тази дефиниция ме насърчава, защото аз често правя „декларации” като начин да изградя своята увереност в определени области.

Например, когато съм уморена и изкушена да се самосъжалявам по някаква причина, аз си казвам: О, не, не го прави! Спри да хленчиш и се стегни! Бог ме обича и аз мога да направя всичко чрез Христос, Който ме укрепява!

В Галатяни 5:17 се казва, че плътта и духът не се разбират. Запомнете, дефиницията на думата решителен носи идеята за разрешаване на спор. Това е важно, защото ако ще се посветите на каквото и да е, вие ще трябва да разрешите никога неспиращия конфликт между вашата плът и вашия дух.

Вие невинаги ще искате да направите усилието да бъдете решителни, но не се отказвайте, иначе ще излезете извън Божията воля. Когато сте изкушени да се откажете, правете „декларации”, които се основават на Божието слово, насърчавайте себе си да останете твърдо решени и да разрешите спора между вашия дух и вашата плът, докато следвате Неговия план за живота си.


Молитва

Святи Душе, аз искам да разреша спора между моята плът и моя дух и не мога да го направя без решителност. Укрепи ме и ми дай правилните декларации, които да изповядам, за да продължа напред и да не се отказвам никога.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon