рябва да развивате вашето търпение

И нека устояването, твърдостта и търпението да извършат делото си съвършено, за да бъдете съвършени и цялостни [хора], без никакъв недостатък [без никакъв дефект]. –Яков 1:4

Когато вие и аз казваме на Бога: „Промени ме!“, ние трябва да разберем какво искаме, защото всички промени, които трябва да станат, няма да се случат за една нощ. Вместо това Бог ще ни дава възможност чрез опозиция да израстваме докато се променяме.

В Яков, 1 глава се казва колко е важно да имаме търпение, когато се променяме и се сблъскваме с опозиция. Търпението е плод на Духа и ние имаме нужда от него, но то се развива и расте само при изпитание. Писанието ни казва, че когато го имаме, ние сме съвършени и цялостни, без никакъв недостатък. Обаче просто няма никакъв друг начин да го придобием, докато не минем през нещо, за да го получим.

Ако наистина искаме да бъдем християни, които побеждават, служат на Бога и носят промяната в света, то тогава ще трябва да преминем през някои предизвикателства. Дяволът ще се опита да ви обезсърчи при всеки удобен случай, който му се отдаде, но Бог е по-велик от вашия враг и Той може да ви преведе победоносно през всяко предизвикателство.

Така че изберете днес да позволите на Бог да работи чрез вас, дори когато сте изправени пред опозиция. В процеса на израстване и  развитие на вашето търпение, вие ще влезете в реалността на един победоносен живот.

Молитва

Господи, аз искам Ти да ме променяш и знам, че това означава, че трябва да премина през някои предизвикателства. Дай ми Твоята сила да устоя и да бъда непоколебим, когато минавам през изпитания, за да имам търпение и да израсна и да се развия напълно в Христос.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon