Самоконтролът е приложим във всяка област от живота ни

Самоконтролът е приложим във всяка област от живота ни

И Аз ще поискам от Отец и Той ще ви даде друг Утешител [aдвокат], за да бъде с вас и да ви помага завинаги – Духът на истината, Когото светът не може да приеме… Но вие Го познавате, защото Той пребъдва с вас и във вас ще бъде. –Йоан 14:17

Има определени послания в Библията, които са приложими към всичко – самоконтролът е едно от тях. Без значение какъв проблем имаме в живота си, самоконтролът има роля във всяка област. Ако не дисциплинираме себе си, нашите емоции ще ни управляват и животът ни ще бъде нещастен.

Да упражняваме самоконтрол означава да живем умерено. Всичко в живота ни изисква да вземаме качествени решения и да бъдем дисциплинирани, за да може това да се случи. Толкова много от нашите проблеми са директен резултат от липсата на дисциплина.

Финансовите дългове се случват, когато не можем да контролираме навиците си за харчене, лошото здраве е вследствие на това, че не можем да контролираме хранителните си навици и т.н.

Ако се намирате в ситуация, която изглежда непреодолима, може да се изисква много дисциплина и самоконтрол. За наше щастие Бог ни е дал Святия Дух, който живее в нас и ни помага.

Ако сте новородени, вие имате Духа на Христос вътре във вас – който има в себе си плода на самоконтрол. Вие може да не сте го развили, но трябва да знаете, че е там. Имате онова, което ви е необходимо. Вземете решение да развивате самоконтрол чрез вашето взаимоотношение със Святия Дух.


Молитва

Господи, благодаря, че ми даваш плода на дисциплина и самоконтрол. Чрез силата на Твоя Дух във мен, аз ще правя това, което Ти ми казваш, и няма да позволя на моите чувства да ме контролират.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon