Свалете маската

А всички ние, гледайки Господната слава с открито лице, като в огледало, се преобразяваме в същия образ от слава в слава чрез Господния Дух. –2 КОРИНТЯНИ 3:18

Толкова пъти ние се държим по един начин външно, но всъщност отвътре се чувстваме по съвсем друг начин. Поради това че имаме слабости, недостатъци и страхове — нещата, които си мислим, че ни правят по-малко харесвани или желани — смятаме, че е по-добре да ги скрием от другите хора. Така че ние носим маски.

Опасността от това да носим маска е че тя ни представя по погрешен начин. Това, което другите хора виждат, е лъжа. Те не виждат кои сме всъщност и кои сме били родени да бъдем. Можем да променим външното, но не можем да променим кои сме наистина вътре дълбоко в себе си – само Бог може да промени сърцето ни.

Ние трябва да осъзнаем, че Бог ни обича точно такива, каквито сме точно сега, и Неговата любов към нас никога няма да намалее.

А има и още добри новини. Във Второ Коринтяни 3:18 се казва, че Бог ни променя и ни прави да приличаме повече на Него, като поправя недостатъците, които искаме да скрием.

Доверете Му се достатъчно, за да свалите маската си. Ще откриете, както и аз, че се променяте малко по малко, в самият образ на вашия Господ.

Молитва

Господи, аз осъзнавам, че често нося маска, за да се впиша в обстановката и да бъда приет. Днес вземам решение да търся и да откривам, че съм приет от Теб. Ти постоянно ме заливаш с Твоята любов и продължаваш да ме променяш според Твоя образ.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon