Свободата да бъдеш непоколебим

Свободата да бъдеш непоколебим

(Защото моята непоколебима цел е) да позная Него, силата на Неговото възкресение и общението в Неговите страдания, като се уподобя на Него в смъртта Му… –ФИЛИПЯНИ 3:10

Да следваме Бога непоколебимо не е задължително да е лесно, но определено си струва. Обаче, вие не можете наистина да следвате Бога, докато първо не преживеете истинската свобода.

Бог се занимава с това да освобождава хората. Да бъдеш освободен от вина и осъждение, и от това винаги да се чудиш какво си мислят хората за теб, наистина е нещо велико.

Ние сме свободни от това да сме загрижени какво ще стане, ако се провалим, когато знаем кои сме ние в Христос. Това ни дава кураж да имаме способността да излезем напред и да преследваме Божиите обещания.

Една от областите, в които Бог ми е дал най-голяма свобода, е свободата да бъда себе си. Години наред се опитвах да бъда нещо, което не съм, чувствайки че трябва да бъда като един или друг човек, докато знаех през цялото време, че не съм като никой друг. Въпреки това продължавах да се опитвам да бъда като другите, докато не научих чрез моето взаимоотношение с Бога, коя ме е създал да бъда. Това също така ме освободи от самата мен, за да мога да се фокусирам върху Исус и да достигна другите хора по начина, по който Той иска да го направя.

Във Филипяни 3 глава се казва, че Павел е твърдо решен и е непоколебим да получи нещата, за които Исус Христос е умрял, да познава Него и силата на Неговото възкресение. Вярвам, че когато ние се новородим, има един дух на решителност, който се надига вътре в нас. Ние можем да го наречем стремежа или ревността на Святия Дух, и той ни дава силата и енергията, от която се нуждаем през трудните времена за нас, за да можем да кажем: „Аз няма да се откажа от това да имам близко, ревностно, дълбоко, лично взаимоотношение с Бога. Аз няма да се откажа от това да бъда всичко, което Христос иска да бъда.“

Бъдете непоколебими по отношение на това да останете във вярата и да получите Божиите обещания. Запомнете, вие принадлежите на Него и Той ви е дал непоколебим дух!

Молитва

Господи аз искам да живея нов живот непоколебимо да следвам Теб и Твоите обещания. Доверявам Ти се да ми помогнеш да стана всичко, което си ме създал и да преживея истинска свобода.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon