Сеене и жънене

В Писанието се казва ясно, че ние ще пожънем онова, което сме посяли.

Недейте се лъга; Бог не е за подиграване: понеже каквото посее човек, това и ще пожъне.  –ГАЛАТЯНИ 6:7

В Писанието се казва ясно, че ние ще пожънем онова, което сме посяли. Това буквално се прилага, когато става въпрос за фермерството и засяването на замеделски култури. Повечето хора знаят, че това се прилага също и за даването на пари, както и за това да бъдем щедри. Но знаете ли, че този принцип се прилага също и за начина, по който се отнасяме към другите хора?

Нашето отношение и думи са „семена”, които сеем всеки ден, и които определят какви плодове или каква жетва ще пожънем в нашите обстоятелства и взаимоотношения.

Дяволът обича да държи ума ни много зает с егоистични мисли, така че да се отнасяме с верните си приятели все едно те не са важни, да сеем думи на спорове и кавги в семейството си и да мислим негативно за своя шеф, пастор и т.н. Дяволът иска ние да посеем лоши семена във всяко едно наше взаимоотношение и обстоятелство.

Толкова много хора се държат по този начин и после се чудят защо другите не ги харесват и защо не се отнасят към тях по начина, по който те искат. Отговорът е прост – те жънат това, което са посяли!

Нека да ви попитам, вие какво сеете днес? С Божията помощ, вземете решение да посеете любов, прошка, милост и търпение във всяко взаимоотношение и ситуация. Ще откриете, че ако се отнасяте с другите по начина, по който Бог иска да го правите, вие ще пожънете живот изпълнен с окуражаващи, богоугодни взаимоотношения, както и с удовлетворяващ резултат.

Молитва

Святи Душе, аз искам да сея добри неща и да жъна добри неща. Вместо да действам егоистично към другите, помогни ми да сея доброта и любов в моите взаимоотношения с всички хора в живота си.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon