Сезоните се променят

Сезоните се променят

Той изменя времената, годините и сезоните. (ДАНАИЛ 2:21)

Преди години, когато бях част от екипа на църквата, аз се радвах на хубава работа. Имах вълнуващо служение, редовна заплата и много възможности да правя това, което обичам и се чувствам призвана да правя. След това дойде времето, когато Бог ми говори да напусна тази работа и да занеса моето служение „до север, юг, изток и запад”. Чух Го да казва: „Този сезон в твоя живот е завършил; Аз съм завършил работата си с теб на това място”.

В моето сърце аз знаех, че Бог ми беше говорил. Въпреки това, в мен имаше смесени чувства на вълнение и страх относно това да започна мое собствено служение. Исках да се осмеля да отида отвъд това, което познавам до този момент, но се страхувах да не направя грешка и да загубя онова, което вече имах. Аз исках да видя какво ще направи Бог, но се страхувах да направя такава голяма стъпка в непозната територия.

Понякога Бог е завършил работата си с нещо, а ние все още се държим за него. Моят дух искаше да тръгне напред, но плътта ми искаше да остане. Аз имах много голяма сигурност на работното място, от което Бог ме призоваваше да си тръгна и не исках да се отказвам от него. Но накрая Му се покорих и днес се радвам на международно служение. Запомнете, че Бог променя нещата и когато Той го направи, ние трябва да сме готови да последваме Неговото водителство.


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС: Слушайте Божия глас и нека Той да ви води, когато трябва да правите промени в живота си.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon