Упоритостта и постоянството се отплащат

Упоритостта и постоянството се отплащат

И всеки, който е оставил къщи или братя, или сестри, или баща, или майка, или жена, или деца, или ниви заради Моето име, ще получи стократно и ще наследи вечен живот. –МАТЕЙ 19:29

В годините, когато първоначално изграждахме нашето служение, аз и Дейв минахме през много трудни изпитания. Аз имах нужда да работя върху моето отношение и мотиви. Трябваше да работим върху нашия брак и върху това как да управляваме парите.

Шест години си купувах чорапите и бельото от гаражни разпродажби. Ние бяхме напълно разорени, а аз поучавах за Божието изобилно снабдяване в живота ни!

Не само това, ами по онова време изобщо не беше популярно жена да проповядва. Ние загубихме приятелите си и имахме членове на семейството, които не искаха да имат нищо общо с нас.

Просто ни беше трудно и понякога исках да се откажа. Но днес съм толкова доволна, че продължих да вървя напред с Бога, защото има хора по целия свят, на които им беше помогнато поради това, което Бог направи чрез нашето служение.

Писанието ни казва в Матей, 19 глава, че ще трябва да изоставим „важни” за нас неща в името на това да следваме Бога. Ние нямахме всичко, от което си мислехме, че имаме нужда по онова време, но накрая се оказа, че размяната си струваше.

Постоянствайте във вашето ходене с Бога, дори когато е трудно. Останете фокусирани върху Него и всичко ще ви се отплати, когато преживеете славата, която Той има за вас.


Молитва

Господи, понякога е трудно да постоянстваме в християнския живот, но зная че постоянството и упоритостта се отплащат. Благодаря Ти, че ми даваш силите, от които се нуждая, за да продължавам напред. Аз ще следвам само Теб, защото Ти си всичко, което има значение.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon