Силата на радостта и мира

Бъдете уравновесени (умерени, трезви по ум), бъдете бдителни и предпазливи по всяко време; защото този ваш враг, дяволът, обикаля като лъв, който реве [в неистов глад], търсейки кого да сграбчи и да погълне. 1 ПЕТЪР 5:8

Когато попаднете в неприятна ситуация, нека целта ви да бъде просто да запазите спокойствие. Всеки път, когато се чувствате разстроени или разочаровани, спрете и се запитайте: „Какво се опитва да направи врагът тук?“.

Ако дяволът не може да ви накара да се страхувате и да се разстроите от даден проблем, той няма власт над вас. Оставате в Божията сила и власт, когато поддържате нагласа на спокойствие, мир и доверие.

Святият Дух действа в атмосфера на радост и мир. Той не работи в смущение. Във време на изпитание черпите сила когато се приближавате до Бога и влизате в Неговата почивка. Всички тези библейски думи и изрази – пребъдвайте, бъдете спокойни, влезте в почивка, стойте, в Христос – казват в общи линии едно и също нещо: не губете радостта и мира си.

В Христос вие сте призовани да бъдете победители. Имате обещанието, че в Него винаги сте победители. Ако приемате всеки проблем като част от Божия план, всичко ще се нареди. Исус е винаги с вас във всяка ситуация. Просто не забравяйте да Му се доверите да ви даде достатъчно радост и мир за днес.


Има неизмерима сила в това да изберете да живеете в мир и радост, независимо от обстоятелствата около вас.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon