Да развием в себе си отношение за молитва по време на притеснения

Да развием в себе си отношение за молитва по време на притеснения

Не се безпокойте за нищо, но във всяко нещо с молитва и молба (категорично искане), изказвайте прошенията си на Бога с благодарение. –ФИЛИПЯНИ 4:6

Когато сме под напрежение, винаги е по-добре да се молим за това, отколкото да говорим за това. Молитвата е нашата стратегия за успешен живот.

По време на Своя живот на земята Исус се молеше. Той възлагаше всичко на Бога чрез молитва – дори Своята репутация и живот. Ние можем да направим същото. Не трябва да Му обясняваме какви са всичките ни проблеми; ние можем просто да Му ги дадем и да Го помолим да се погрижи за всичко. Внимавайте да не правите молитвата нещо прекалено сложно. Мисля, че много често хората чакат докато имат време да останат насаме с Бога или да отидат на църква, преди наистина да се помолят, без да осъзнават, че могат да се молят по всяко време и навсякъде. Имайте увереност в простичките молитви, изказани с вяра и запомнете наставленията на Павел във Филипяни 4:6. Вместо да се притеснявате, когато се намирате в затруднение просто се помолете и поискайте помощ от Бога. В Библията се казва, че Бог е верен – това е една от чертите на Неговия характер. На Него може да се разчита да дойде и да подейства за нас, когато Му се помолим за помощ, така че трябва да Му се доверим изцяло и напълно.

Когато го направим, ние ще бъдем готови за всичко, което може да дойде на пътя ни.


Молитва

Господи, аз не искам да живея живота си като се притеснявам. Вместо това, днес аз вземам решение да си създам навика да се моля и да Те търся по всяко време и за всичко.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon