Вяра да видиш себе си през Божиите очи

Вяра да видиш себе си през Божиите очи

… Този, Който е във вас, е по-велик от онзи, който е в света. –1 ЙОАН 4:4

С каквото и да се сблъсквате в живота и каквото и да дойде във вашето бъдеще, Бог вече ви е дал вяра за него. Може да не изглежда така и вие може да чувствате, че имате всичко необходимо, за да победите, но вярата в Бога не се основава на нашите обстоятелства или на това как се чувстваме.

Врагът би искал вие да повярвате, че нямате шанс в живота, че сте прекалено слаби, прекалено бедни, прекалено каквото и да е… Но Бог гледа на вас по различен начин. Бог ви вижда през очите на любовта. Той вижда кои сте вие в Христос – какви можете да бъдете и какво Той е инвестирал във вас – не това, което вие или другите може би виждате.

Да виждате себе си така, както Бог ви вижда, води до един живот на изумителна победа.

Но това изисква вяра. Не може просто да чуете, че Бог ви обича и ви вижда като Негово дете – трябва да го повярвате. Изисква се вяра да продължите напред и да победите предизвикателствата в живота. И вярата няма да ви помогне, ако не знаете как да я освободите. Трябва да освободите вярата си, за да може тя да работи за вас.

Ние освобождаваме вярата чрез нашите думи, действия и разбира се, чрез молитва. От нас зависи да действаме.

Първо Йоан 4:4 е стих, който християните цитират много, и почти всеки път, когато казвам този стих в църква или на конференция всички пляскат и викат от радост. Но колко хора наистина вярват, че Този който е във вас е по-велик от онзи, който е в света?

Истината е, че Този, който е във вас, е по-велик и Той ви обича. Така че разширете вярата си днес и гледайте на себе си по начина, по който Бог ви вижда. Няма значение какво врагът иска да виждате или как може да изглеждат нещата. Нашата вяра побеждава чрез Този, който живее в нас!

Молитва

Господи, аз вярвам, че ме обичаш и че си ми дал силата да победя. Като твое дете аз всеки ден ще действам според вярата, която Си ми дал, като Ти се доверявам и преодолявам всяка пречка, която срещам по пътя си.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon