Скритата сила на изповедта

Скритата сила на изповедта

Не е ли словото Ми като огън [който поглъща всичко, което не може да издържи на теста]? – казва ГОСПОД. И като чук, който разбива скала на парчета [която е най-твърда и е най-трудно да бъде разбита]? –ЕРЕМИЯ 23:29

За какво си мислите обикновено, когато чуете думата „изповед“? Много хора първо си мислят за дефиницията, която има негативна конотация – да бъдем принудени да си признаем, че сме направили нещо лошо.

Но когато се съгласяваме с Божието слово, като го „изповядваме“ на глас, резултатът винаги е положителен.

Един мой познат казва, че не можем да победим Голиат със затворена уста. Когато Давид се подготвяше да се бие с гиганта Голиат, той тичаше към него, изповядвайки на глас това, което вярваше, че ще бъде крайният резултат от битката: Днес Господ ще те предаде в ръката ми… (1 Царе 17:46).

Това е добър пример как ние трябва да подходим към враговете в собствения си живот. Ние трябва да си отворим устата и да говорим Божието слово.

Аз ви насърчавам да изповядате Божието слово на глас ежедневно. Всеки път, когато в ума ви дойде някоя мисъл, която не е в съгласие с Божието слово, изповядвайте истината от Неговото Слово на глас и ще откриете, че силата на Словото ще победи лъжата.


Молитва

Господи, аз зная, че Твоето Слово е силно… и нищо не може да му противостои. Всеки път, когато се намирам в трудна ситуация, припомни ми да изповядам Твоето Слово на глас.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon