Следвайте Божията мъдрост, а не своите собствени чувства

Защото Господ дава мъдрост, от устата Му излизат знание и разум. –ПРИТЧИ 2:6

Животът не е забавен, когато позволяваме на нашите чувства да ни контролират. Чувствата се променят ежедневно, всеки час, дори всеки момент.

Те често ни лъжат. Накратко, ние не можем да се доверим на чувствата си.

Но ние можем да изберем, като последователи на Христос, да пренебрегваме фалшивите емоции и да живеем според истината и мъдростта. Нека да ви дам някои примери…

Вероятно се намирате в тълпа от хора и се чувствате като че ли всички говорят за вас. Това не означава, че те го правят. Може би чувствате, че никой не ви разбира, но това не означава, че е така. Може да се чувствате неразбрани, неоценени или дори да чувствате, че злоупотребяват с вас, но това не означава, че е така. Това са само чувства.

Ние трябва да бъдем зрели, дисциплинирани хора, твърдо решени да ходим по Дух. Изисква се постоянно волево действие от наша страна, за да избираме да правим нещата по Божия начин, вместо по нашия начин.

Въпреки че можем от време на време да се чувстваме бомбардирани от негативни емоции, ние не можем да позволим на тези чувства да контролират и да повреждат живота ни. Вместо това можем да изберем да следваме истината – богоугодната мъдрост, знанието и разбирането.

Молитва

Господи, моите чувства често вървят срещу Твоята мъдрост и се опитват да ме измамят, но аз няма да им позволя да контролират живота ми. Води ме с Твоята истина, за да мога да остана свързан с Теб и да не бъда контролиран от моите постоянно променящи се емоции.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon