Следвайте закона на любовта

Следвайте закона на любовта

Защото вие, братя, [наистина] бяхте призовани към свобода; само не превръщайте свободата в разпуснатост на плътта и във възможност за търсене на извинение [за егоизъм], но служете един на друг с любов. (ГАЛАТЯНИ 5:13)

Понякога, докато преминаваме през живота, ние нараняваме хората без дори да знаем, че го правим. Аз съм много пряка и директна личност и това е добро качество, но също така трябваше да се науча да бъда чувствителна към това през какво преминават другите, когато контактувам с тях по време на разговор. Това, което казваме в един момент, може да бъде изцяло неподходящо в друг момент. Ние наистина сме освободени чрез Христос и имаме правото да бъдем себе си, но законът на любовта изисква нашата свобода да не бъде използвана като извинение за това да бъдем егоисти.

Просто защото на нас ни се иска да кажем или да направим нещо, не означава, че то е най-добро нещо за ситуацията, в която се намираме. Ако говорите с някого, който е бил болен дълго време, това не би било най-доброто време да му кажете колко добре се чувствате винаги. Или ако говорите на някого, който туку-що си е изгубил работата, не би било най-доброто време да му кажете за повишението на заплатата си и повишението в службата, което току-що сте получили. Исус умря, за да можем ние да се наслаждаваме на свободата, въпреки това Той също така дава ясно да се разбере в Неговото Слово, че трябва да си служим един на друг с любов.


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС: Ако правите другите хора щастливи, вие самите ще бъдете по-щастливи.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon