Следвайте малките подсказвания

И ушите ти ще слушат зад тебе слово, което, когато се отклонявате надясно и когато се отклонявате наляво, ще казва: Този е пътят, вървете по него.  –ИСАЯ 30:21

Святият Дух винаги иска да ни води през живота, но понякога ние се фокусираме върху проблемите, които изглеждат „големи” и не си даваме сметка колко много Той ни говори в малките неща, като ни подсказва и подбужда всеки ден.

Един ден се прибирах вкъщи и имах намерение да спра и да си взема чаша кафе, когато получих силно убеждение, че трябва да се обадя на асистентката си и да я попитам дали и тя иска чаша кафе. Когато ѝ се обадих, тя каза: „Аз просто си стоях тук и си мислех, че с удоволствие бих изпила чаша кафе точно сега“.

Виждате ли, Бог искаше да ѝ даде желанието на сърцето ѝ, и искаше да действа чрез мен. Аз не чух силен глас и не видях ангел или видение. Аз просто имах чувство вътре в мен или мисъл, че трябва да ѝ предложа чаша кафе.

По същия начин Бог иска да благослови и хората в живота ви. Насърчавам ви днес да поддържате сърцето отворено и чувствително към Божия глас. Следвайте малките подсказвания и подбуди. Бог ще говори на сърцето ви и ще ви води по пътя, по който трябва да вървите.

Молитва

Святи Душе, аз избирам днес да притихна, за да мога да чуя Твоите малки подсказвания. Покажи ми начините, по които да благославям другите хора.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon