Служете си един на друг в брака

Служете си един на друг в брака

Жени, подчинявайте се на мъжете си, както прилича в Господа. Мъже, обичайте жените си и не се огорчавайте против тях. –КОЛОСЯНИ 3:18

Дейв обича да яде плодова салата сутрин. Така една сутрин Бог ме насърчи да направя плодова салата за съпруга си.

Проблемът беше, че аз не исках да му направя плодова салата. Мислех си: Защо винаги аз трябва да правя тези неща за него? Тогава Бог търпеливо ми напомни, че като служа на съпруга си, аз всъщност служа на Него.

Чудя се колко бракове щяха да бъдат спасени от развод, ако съпрузите и съпругите бяха готови просто да си служат един на друг. Изглежда, че днес всички искат да бъдат „свободни”, а Исус наистина ни е направил свободни. Но Той никога не е имал предвид ние да използваме тази свобода егоистично. Той иска ние да служим на брачните си партньори с любов.

Аз определено обичам съпруга си, а понякога тази любов се изразява най-добре като му служа. Думите са чудесни, но когато ходите в любов, ще показвате посвещението си чрез вашите действия от любов.

Насърчавам ви да показвате вашата любов с действия. Помолете Бог да ви покаже как можете да служите на брачния си партньор и да го благословите днес.


Молитва

Господи, аз не искам да бъда егоист в брака си. Помогни ми да служа на брачния си партньор както Ти искаш да го правя, като го обичам с действия, а не само с думи.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon