Слушай с духа си

Слушай с духа си

Духът е, който дава живот (Той е живототворящ), плътта нищо не ползва (няма облага в нея); думите, които съм ви говорил, са дух и живот. (ЙОАН 6:63)

Понякога нашите собствени умове, волята или емоциите пречат на способността ни да чуем Божия глас. Когато се опитваме да слушаме Него и да Му се покорим, може да ни нападнат негативни мисли и да ни се прииска да се откажем. Но ако заглушим умовете си и видим какво има в сърцето ни, Бог ще ни даде потвърждение на Своите думи. Ще усетим Неговия отговор, извиращ с мир и убеждение от дълбините на сърцето ни, където обитава Святият Дух.

Спомням си края на една конференция, на която сериозно се постарах да бъда полезна за хората, които дойдоха. Изглеждаше, че на всички им харесва, но въпреки това продължавах да чувам в сърцето си: „Никой не беше благословен и повечето хора съжалиха, че са дошли“.

Почувствах се като някакъв нещастен неудачник, което знаех, че не е Божията воля за мен, затова застанах пред Него и притихнах за да чуя какво ще ми каже Святият Дух. Веднага чух дълбоко вътре в мен спокойния, тих глас, да казва: „Ако хората не искаха да бъдат тук, нямаше да дойдат. Ако не им беше харесало, много от тях щяха да си тръгнат. Аз ти дадох послание, а Аз никога не давам лоши послания, затова не позволявай на Сатана да ограби радостта от труда ти“. Ако не се бях вслушала в думите Му, щях да продължавам да бъда нещастна, но Божиите думи ми дадоха живот. По същия начин, умът ви може да каже: „Бог не те обича“, но ако се вслушате в духа си, ще чуете: „Бог те обича безусловно и има чудесен план за живота ти“.

Ние чуваме от Бога чрез духа си, не чрез ума си. Помнете това и винаги отделяйте време да притихвате и да се обръщате към Него, за да разберете какво наистина иска да ви каже.


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС

Божието слово винаги дава живот.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon