Слушате ли?

Слушате ли?

Господ дойде, застана и извика, както и друг път, Самуиле! Самуилe! Тогава Самуил отговори: Говори, Господи, защото Твоят слуга слуша. (1 ЦАРЕ 3:10)

Стихът за днес е от една история, в която Бог иска да каже на Самуил какво предстои да извърши. Той трябваше да го извика няколко пъти преди Самуил да разбере, че гласът, който чува, е на Бога. След като Самуил разбра, че Бог му говори, той отвърна с думите: „Слушам, Господи“.

Чуването на Божия глас е жизненоважно, за да се наслаждавате на Неговите планове за живота си, но дали ще Го слушате, или не, е лично решение. Никой друг не може да го направи вместо вас, вие трябва да го направите сами. Бог иска да Го слушате. Той няма да ви принуди да изберете Неговата воля, но ще направи всичко възможно да ви насърчи да кажете „да“ на Него.

Бог иска да знаете какво иска от вас, какво изпитва към вас и какви са плановете Му за живота ви. В Притчи 3:7 се казва: „Не бъди мъдър в собствените си очи“. С други думи, дори не си мислете, че можете да управлявате живота си и да вършите добра работа без Божията помощ и напътствия. Колкото по-уверени сте, че можете да чуете Неговия глас, толкова по-добре можете да получавате Неговото ръководство и наставления.
Решете днес, че Бог иска да ви говори, че ще слушате когато Той говори, и че ще отдадете цялото си внимание на Неговия глас.


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС

Бог има добри планове за вашия живот и ще ви каже всичко, което трябва да знаете. Не забравяйте да слушате!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon