Смирените получават помощ

Смирените получават помощ

И така, смирете се [понижете себе си, снишете се във вашата собствена оценка] под мощната ръка на Бога, за да ви възвиси своевременно. –1 ПЕТРОВО 5:6

След като Исус ни кани да възложим всички наши грижи и притеснения на Него, защо толкова много от нас отказват да ги пуснат? Може би не осъзнаваме колко сме нещастни, когато носим бремето на притеснението.

Единственият начин да имаме победа в живота си е да следваме Божията мъдрост, а Той казва, че ние трябва да спрем да се притесняваме, ако искаме да имаме мир. Така че, когато ни се случват неща, за които се притесняваме, ние имаме нужда от Божията помощ. Как да я получим? В Първо Петрово 5:6 се казва, че трябва да се смирим.

Това изглежда много ясно и просто, и въпреки това някои хора продължават да се борят, защото са твърде голям инат, за да поискат помощ. Но смирените получават помощ. Така че, ако нещата не стават по вашия начин, защо не опитате по Божия начин?

Когато смирим себе си и поискаме Божията помощ, тогава Той може да освободи Своята сила в нашата ситуация. Само тогава ние наистина ще можем да се наслаждаваме на живота. Така че, смирете се днес и позволете на Бог да се погрижи за вашите притеснения.


Молитва

Господи, зная че не мога да се справя сам с проблемите в живота си и да имам мир в душата си, така че аз се смирявам днес и Те моля за помощ. Доверявам Ти се и Ти позволявам да контролираш моя живот.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon