Да се радваме на всяка стъпка по пътя

Винаги се радвайте в Господа [радвайте се, веселете се в Него]; пак казвам: Радвайте се! ФИЛИПЯНИ 4:4

Павел вярваше, че да се радваме на Божията доброта е от голямо значение, затова два пъти ни повтаря в този стих да се радваме. В следващите стихове той призовава да не се притесняваме и да не се безпокоим за нищо, а да се молим и да благодарим на Бога в каквато и ситуация да се намираме – не след като всичко е приключило.

Ако чакаме всичко да стане съвършено, за да се радваме и да благодарим, няма да ни е много весело. Да се научим да се радваме на живота, дори сред трудни обстоятелства, е един от начините да се доближим до Бога. Павел също така пише, че ние „постоянно се преобразяваме в Неговия собствен образ във все по-голямо великолепие и от една степен на слава в друга“ (2 Коринтяни 3:18). Това означава, че можем да се наслаждаваме на славата на всяко ниво от развитието си, защото с всеки нов ден ние се приближаваме с една стъпка към човека, който Бог изгражда в нас.

Когато започнах служението си, щастието ми зависеше от обстоятелствата. Накрая Господ ми показа вратата към щастието. Той ми даде пробив, като ме научи, че пълнотата на радостта се намира в Неговото „присъствие“ – не в Неговите „дарове“ (Псалом 16:11).


Можем да открием истинската радост когато търсим Божието лице.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon