Бог може да използва счупени съдове

Бог може да използва счупени съдове

Но сега, ГОСПОДИ, Ти си наш Отец; ние сме глината, а Ти – грънчарят ни; и всички сме дело на Твоята ръка. –ИСАЯ 64:8

Бог не изисква от нас да бъдем съвършени – Той ни е създал и знае, че ние сме хора и ще правим грешки. Нашето задължение е да ставаме всеки ден и да правим най-доброто, на което сме способни, за да служим на Бога с дарбите, които Той ни е дал. А когато правим грешки, ние трябва да оправим взаимоотношенията си с Бога, да получим Неговата прошка и да продължим напред.

Много хора чувстват, че Бог не може да ги използва, защото те не са съвършени, но това е лъжа. Бог (Грънчарят) използва счупени съдове (това сме ние), за да извърши делото Си. Като християни ние сме съдове, които Бог иска да напълни с Неговата доброта и светлина. След това трябва да занесем тази доброта и светлина в един мрачен свят и да я споделяме я с хората, където и да отидем.

Не се страхувайте от вашите недостатъци; признайте ги и позволете на Бога да ви използва въпреки тях. Спрете да се притеснявате за това, което не сте и дайте на Бога това, което сте. Дръжте вниманието и фокуса си върху Бога, Който е съвършен и върху онова, което Той може да направи във вас и чрез вас.

Като един счупен съд, вие можете да постигнете чудесни неща. Можете да направите някого щастлив. Можете да насърчавате, изграждате и утешавате хората около вас. Вие можете да използвате дарбите и талантите си, за да служите на Бога.


Молитва

Господи, аз може да съм „счупен съд”, но Ти си Грънчарят и Ти можеш да ме използваш според Твоите цели, въпреки моите недостатъци. Изпълвай ме с Твоята доброта и светлина, за да мога да я занеса в света около мен.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon