Тесният път е добро място

Тесният път е добро място

Понеже тясна е портата и стеснен е пътят, който води към живот, и малцина са онези, които ги намират. (МАТЕЙ 7:14)

Може би можете да се сетите за нещо, което сте направили преди няколко години, което би притеснило съвестта ви, ако днес се опитате да го направите отново. Това не би ви притеснило преди пет години, но понеже сега Бог ви е разкрил, че това е погрешно, вие дори не бихте помислили да го направите отново.

Бог ни говори за различни проблеми, работи с нас, за да ни коригира и след това ни оставя да си починем за известно време. Но в крайна сметка дотолкова, доколкото ние все още слушаме, Той винаги ще ни говори за нещо ново.

Ако сте били поне малко подобни на мен, ние с вас някога сме минавали през живота безразсъдно по широкия път, но сега сме на тесния път. Спомням си, че веднъж казах на Бога: „Изглежда, че моят път се стеснява все повече и повече през цялото време”. Спомням си как усещах, че пътят, по който Бог ме водеше, се стесняваше толкова, че нямаше място за мен на него! Нищо чудно, че Павел казва: „И сега вече не аз живея, а Христос живее в мен”. (вж. Галатяни 2:20). Когато Исус дойде да живее в нас, Той се настанява за постоянно и бавно разширява Неговото присъствие в живота ни, докато в нас заживее повече от Самия Него и по-малко от нашата стара, егоистична природа.

Ако усещате, че сте на тесния път – като че ли вие не можете да правите това, което сте правили преди или като че ли ограниченията за вас са много големи – то тогава бъдете насърчени. Вашата стара егоистична природа се свива, така че повече от Божието присъствие да може да обитава във вас.


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС: Прегърнете вашите ограничения, като знаете, че те ще направят повече място за Бога.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon