„Те“ – това сме вие и аз

Правда и правосъдие са основа на престола Ти; милост и истина ходят пред Твоето лице.   –ПСАЛОМ 89:14

Бог е справедлив. Такъв е Неговият характер – такъв е Той – и това е нещо, което Той иска ние да следваме.

Справедливостта търси да поправи погрешните неща. Ние сме представители на Бога, чрез които Той може да работи, за да поправи несправедливостта в света около нас. Всеки път, когато видим нещо, което е погрешно, нашата първа реакция би трябвало да бъде да се молим за това.  Вторият ни отклик би трябвало да бъде да се запитаме: Какво мога аз да направя за това?

Лесно е да се почувстваме претоварени с нуждите, които виждаме около себе си. Така че ние виждаме нещата и си мислим, че те са проблем на някой друг и си пожелаваме „те” да  го разрешат! Искаме  „те” да направят това и онова.  Някога спирали ли сте за момент, за да се запитате: „Кои са те?” Мисля си, че „те” това сме ние – вие и аз! Няма  да можете да поправите всичко, но можете да направите нещо. Недейте да гледате някоя несправедливост, без да правите нищо. Бог не ви е създал да бъдете пасивни и да не действате, а точно обратното. Той иска вие да Го питате и да ви покаже какво можете да направите. Той ви е създал с ентусиазъм, ревност и стремежи. Той е вложил дарби във вас, които да бъдат използвани за Негова слава и да помагат на другите хора. Така че живейте по един справедлив начин днес.

Молитва

Святи Душе, не ми позволявай да си седя и да си пожелавам „те“ да  направят нещо за несправедливостите в света, когато аз мога да направя нещо. Изпълни ме със смелост и ми покажи как да поправя несправедливостта в света около мен.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon