Той иска да участва във всичко

Той иска да участва във всичко

Понеже които се управляват от Божия Дух, те са Божии синове. (РИМЛЯНИ 8:14)

Да бъдем водени от Святия Дух означава да Му позволим да участва във всяко решение, което вземаме, независимо от неговата важност. Той ни води чрез мир и чрез мъдрост, както и чрез Божието слово. Той говори с тих, нежен глас в сърцето ни. Ние често наричаме това „вътрешно свидетелство“. Тези от нас, които желаят да бъдат водени от Святия Дух, трябва да се научат да следват вътрешното свидетелство и да реагират бързо.

Например, ако сме ангажирани в разговор и започнем да усещаме вътрешно неудобство, това може да е сигнал от Святия Дух, че имаме нужда да насочим разговора в друга посока или да замълчим. Ако се чувстваме неудобно вътре в себе си, когато сме на път да купим нещо, трябва да изчакаме и да разберем защо се чувстваме така. Може би нямаме нужда от този предмет или може да го намерим на разпродажба някъде другаде, а може просто това да не е подходящ момент за покупка. Невинаги е необходимо да знаем защо, просто трябва да се подчиним.

Спомням си, че веднъж бях в един магазин за обувки. Бях си избрала няколко чифта обувки, които да пробвам, когато изведнъж се почувствах много неудобно. Този дискомфорт нарастваше, докато накрая чух Святия Дух да казва: „Излез от този магазин!“ Казах на Дейв, че трябва да тръгваме и излязохме. Така и не разбрах защо и до ден днешен не знам, но няма нужда да знам. Може би Бог ме спаси от някаква вреда, която идваше към мен, или може би хората в магазина бяха замесени в нещо неетично. А може би това беше просто тест за послушание. Както вече казах, ние невинаги трябва да знаем защо Бог ни води по определен начин. Нашата роля е просто да се подчиняваме на гласа Му.


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС

Най-добрият начин да почитаме Бога е като Му се подчиняваме незабавно.

 

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon