Той няма да те остави да потънеш

А на Онзи, Който може да ви опази без препъване, подхлъзване или падане и да представи [вас] непорочни (невинни и безупречни) пред лицето на Своята слава в триумфална радост и ликуване [с неизразима, екстатична наслада]… ЮДА:24

Много деца, които се учат да плуват, изпитват страх докато са във водата. Освен ако не са поддържани от родител или друг доверен възрастен, те се чувстват несигурни, защото осъзнават, че водата е над главата им.

Всички ние в различни моменти от живота си се страхуваме, че сме „затънали в проблеми“ или мислим, че те са „отвъд способностите ни“. Истината е, че без Бога ние винаги ще затъваме в проблеми. В живота ни навсякъде има трудности и предизвикателства. Някои от тях са дребни неудобства; други са сериозни и плашещи. Колата се разваля, съкращават ни от работа, приятел или член на семейството умира, възниква спор, получаваме лоши новини от лекаря си. Лесно можем да изпаднем в паника когато тези неща се случат, защото усещаме, че сме се озовали в беда.

Но истината е, че ние никога не сме имали контрол върху решаващите моменти от живота ни. Винаги сме били зависими от Божията благодат, която да ни преведе през всичко. Няма обстоятелства, които да са отвъд способностите на Богa. Когато зависим от Него, можем да се отпуснем и да сме спокойни като знаем, че Той ще ни преведе през всичко. Той никога няма да пусне ръката ни.


Вие сте в безопасност в прегръдките на своя Баща. Дори когато усещате, че затъвате, Той ви държи чрез Своята благодат.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon